vrijdag 22 december 2017

Mijn slechtste blogartikel van 2017

Eigenlijk stond hier een heel ander blogartikel. Ik was al begonnen met schrijven. Iets heel gewichtigs, over aandacht voor elkaar en kerstkaarten schrijven en verhalen vertellen. Echt waar. Allemaal in het kader van de kerstgedachte. Het was net zo slecht als het klinkt en dus heb ik het maar gauw gewist. En nu heb ik een probleem: wat moet ik dan schrijven? Moet? Ja, dat moet ik. Van mezelf.

Willekeurig sfeervol plaatje
Goede voornemens
Afgelopen zomer heb ik me voorgenomen om mijn blog consequenter aan te pakken en gewoon iedere twee weken op vrijdag een stukje te schrijven. Als het zomer is en je net een paar weken vrij hebt gehad verzin je dat soort zotte dingen. (Ik maak zelden goede voornemens op 1 januari: dan heb ik daar helemaal geen puf voor.) Ik heb zelfs een soort van planning waarin staat wanneer ik wat schrijf. Enigszins tot mijn eigen verbazing heb ik me daar keurig aan gehouden. Tenminste... tot nu toe.

Kerstgedachte
In mijn planning staat een lijst met data en onderwerpen. Met de volgorde van de onderwerpen schuif ik nog wel eens, net hoe het uitkomt, maar voor vandaag had ik geen onderwerp geprikt. Bewust niet. Ik had namelijk bedacht dat me te zijner tijd vast wel iets passends voor kerst te binnen zou schieten. Niet dus. Alleen iets dat vreselijk gezapig en goedbedoeld was, maar totaal niet interessant.

Een inspirerend 2018!
Het enige dat ik nu te melden heb, is dat er in het nieuwe jaar wél een heleboel leuke blogartikelen aan komen. Aan inspiratie geen gebrek:
  • Er zitten nog twee stukken over kamishibai in de pijplijn.
  • Ik ben aan het broeden op drie of vier artikelen over 21st century skills in samenhang met verhalen vertellen.
  • Mijn afstudeerplan voor de opleiding 'Vertellen met en voor kinderen' van de Vertelacademie staat in de steigers en ik ga jullie natuurlijk op de hoogte houden van dit project voor groep 1/2.
  • In januari en februari sta ik tijdelijk anderhalve dag per week voor de klas. Daar gaan vast ook mooie verhalen uit voortkomen.
Fijne feestdagen
Kijk, zo heb ik toch weer drie alinea's gevuld. Zonder weeïge kerstretoriek. Daar doe ik het voor. Zo meteen ga ik nog dit korte kerstverhaal voor de lokale radio vertellen en op oudejaarsdag geef ik een workshop en voorstelling voor kinderen in Delft. En dan zit het verteljaar voor mij erop.
Op 5 januari ben ik er weer, met een blogartikel. Het staat al klaar. Nu rest me nog maar één ding, de reden waarom ik ook voor vandaag een blog had gepland: ik wens je hele fijne feestdagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten