vrijdag 10 maart 2017

Nieuw: Vertellen in Amersfoort!

Sinds 2015 organiseer ik met Kees Geelhoed en Camilla Koevoets regelmatig  'Verhalen in het Bos', in het sfeervolle theater van Camilla in Park Randenbroek, hier in Amersfoort. Maar wij zijn niet de enigen in onze stad met een vertelpodium. We hebben de handen ineengeslagen met de andere podia en vanaf nu is er 'Vertellen in Amersfoort'. Nieuw, maar toch ook niet zo heel nieuw, want we blijven gewoon mooie vertelvoorstellingen programmeren. In het persbericht hieronder kun je er meer over lezen én over onze gezamenlijke voorstelling volgende week zondag.Op verschillende plekken in Amersfoort – Kadecafé, Koetshuis Randenbroek, Bibliotheek Eemplein – zijn regelmatig voorstellingen te zien met (uit het hoofd) vertelde verhalen. De organisatoren van deze vertelvoorstellingen bundelen nu hun krachten om meer bekendheid te geven aan deze relatief onbekende podiumkunst. Onder de noemer ‘Vertellen in Amersfoort’ lanceren zij in maart een gezamenlijke website en flyer waarop alle vertelvoorstellingen in de stad te vinden zijn.

Verhalen vertellen, of storytelling, wordt de laatste jaren steeds populairder en kent verschillende genres. Twee jaar geleden startte in het Kadecafé het podium ‘Waar Gebeurd’, waar het publiek iedere twee maanden kan genieten van korte waargebeurde verhalen. Koetshuis Randenbroek programmeert sinds 2015 onder de titel ‘Verhalen in het Bos’ meestal vertellers met een wat traditioneler repertoire, zoals sprookjes en legenden. En in bibliotheek Eemland kunt u iedere maand genieten van geïmproviseerde verhalen van het duo Dá Fhili.

Bovengenoemde voorstellingen staan voortaan allemaal overzichtelijk op een rijtje op www.vertelleninamersfoort.nl en op een halfjaarlijkse flyer die in de stad verspreid wordt. Ook vertelvoorstellingen van anderen, zoals die van Abe deVerteller of de stadswandelingen van Storytrail, krijgen een plekje in de agenda op site en flyer.

Om de lancering van de agenda te vieren organiseren de initiatiefnemers op 19 maart een gezamenlijke verhalenmiddag in Koetshuis Randenbroek. Deze datum is niet geheel toevallig, want één dag later, op 20 maart is wereldverteldag: een dag waarop vertellers wereldwijd de publiciteit opzoeken, dit jaar onder het motto ‘Transformatie’. Op 19 maart kunt u vanaf 14.30 uur genieten van zes vertellers die aan de hand van het wereldverteldagthema de diversiteit in de vertelkunst demonstreren. De voorstelling is voor volwassenen.

Koetshuis Randenbroek (bekend van Poppentheater Toermalijn)
Heiligenbergerweg 115-119, 3816 AJ Amersfoort
Entree: vrijwillige bijdrage
Reserveren: (033) 475 57 06 of info@theatertoermalijn.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten