maandag 27 maart 2017

Luister ik heb een verhaal voor je

Op 31 maart komt het boek "Luister ik heb een verhaal voor je" uit, met zesentwintig heel verschillende verhalen. Als je het boek koopt kun je daarin ook een door mij aangeleverd verhaal  lezen en - nog veel leuker - luisteren hoe ik het verhaal vertel. Het is namelijk een leesluisterboek, uitgegeven door Aat van der Harst en Roelof Meijer van Radio Golfbreker uit Amersfoort. Lees hieronder hoe het boek tot stand kwam en hoe je het - deze week extra voordelig - kunt krijgen.


Verhalen op de radio
Ruim twee jaar geleden begonnen Aat van der Harst en Roelof Meijer op Golfbreker Radio het radioprogramma: "Luister ik heb een verhaal voor je". Iedere twee weken interviewt Van der Harst  op zaterdagochtend iemand die net als hij gefascineerd is door verhalen. Daarna vertelt de gast live in de uitzending een kort verhaal. Op 30 mei 2015 was ik te gast in het programma. Ik legde uit waarom ik zo graag vertel en sloot af met de Griekse mythe van Pan en Syrinx - een voorproefje op een voorstelling die ik enkele weken later zou geven.

Een kleurrijke verzameling
In de afgelopen jaren is inmiddels een bont gezelschap aan vertellers te gast geweest in de studio in hartje Amersfoort. Professionele vertellers zoals ik, maar ook mensen die op een andere manier in hun leven of werk met verhalen te maken hebben. En allemaal vertelden ze: oude verhalen, waargebeurde verhalen, literaire verhalen. De verhalen werden live uitgezonden en technicus Roelof Meijer zorgde bovendien ervoor dat alle opnames digitaal bewaard werden.

Zesentwintig vertellers en hun verhaal
In het najaar van 2016 vroeg Aat me of mijn verhaal gebruikt mocht worden voor een bundel met tekst én geluid. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. En nu is het dan zover: het boek is af. Zesentwintig verhalen kun je lezen, met daarbij in het kort het verhaal van de verteller. Als je het boek koopt vind je achterin bovendien een code waarmee je alle verhalen online als podcast kunt beluisteren. Bij ieder verhaal is een passende zwart-witfoto gemaakt, wat het boek een sfeervolle uitstraling geeft.

Live presentaties
Aanstaande vrijdag 31 maart wordt het boek feestelijk gepresenteerd in de studio van Golfbreker. Drie vertellers - Raymond den Boestert, Caroline Nelissen en AnneMargriet Veldhorst -  zullen ter gelegenheid van de presentatie tussen 16.00 uur en 17.00 uur nog een keer hun verhaal live op de radio vertellen. Over drie weken, vrijdag 21 april, zullen Carmen Nichting, Ad Dijkstra en ikzelf onze verhalen vertellen tijdens een promotieavond in boekhandel Van der Vlist te Leusden.

Koop het boek!
Mijn opname van Pan en Syrinx kun je alvast op SoundCloud beluisteren. Maar natuurlijk wil je ook die andere vijfentwintig verhalen horen, dus koop dat boek! Vanaf aanstaande vrijdag ligt het voor €17,95 in boekhandels in de regio Amersfoort én is het verkrijgbaar op bol.com.
ACTIE: als je vóór  a.s. vrijdag 31 maart 12 uur 's middags aan mij laat weten dat je het boek wilt kopen, betaal je GEEN VERZENDKOSTEN. Mijn contactgegevens vind je hier. Ik kijk uit naar veel bestellingen van dit met liefde gemaakte boek. Veel lees- en luisterplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten