maandag 20 februari 2017

Nederland Vertelt - doe mee!

Lang, lang geleden opperde ik op dit blog het idee voor een Jaar van het Vertellen. Na een eerste brainstorm met bestuursleden van de Stichting Vertellen ontstond er een werkgroep met mensen uit verschillende vertelorganisaties.  We kwamen regelmatig bij elkaar voor overleg. Een jaar van het vertellen werd een maand, een maand werd een week. En in oktober 2017 is het eindelijk zover. Wij presenteren: Nederland Vertelt. Hieronder lees je in onze officiële uitnodiging wat ons idee is en hoe je mee kunt doen.


The First Storyteller

Nederland vertelt! Steeds meer. Jij weet dat waarschijnlijk al, anders zou je dit blog niet lezen. Nou de rest van Nederland nog.
In de week van 25 t/m 31 oktober 2017 – voorafgaand aan de feestelijke 10e editie van het Storytelling Festival Amsterdam dat op 1 november begint - willen we heel Nederland laten zien wat je met het vertellen van verhalen teweeg kunt brengen. We willen het verhalen vertellen in Nederland daarmee flink op de kaart zetten, in het hele land.

Daarom organiseren we in de laatste week van oktober Nederland Vertelt.
Ons idee: gedurende een week zijn er op vijf verschillende plekken in het land presentaties van projecten te zien waarbij vertellers hun vaardigheden inzetten in bijvoorbeeld zorg, welzijn, onderwijs, theater of erfgoed/musea en daar voor een meerwaarde zorgen.

Heb jij een idee voor een bijzonder vertelproject of heb je een bestaand project, waarin je nu al samenwerkt met partners uit een andere sector? En wil je in oktober aan professionals uit de betreffende sector èn aan gewoon publiek je project presenteren op één dag, waarop ze bovendien kunnen genieten van optredens van bijzondere vertellers? Laat het ons weten!

Mail ons uiterlijk 31 maart een beknopte beschrijving van je project en doe mee met Nederland Vertelt. De vijf interessantste projecten kunnen rekenen op zakelijke, organisatorische en promotionele ondersteuning door de projectgroep Nederland Vertelt. Op de website van het Storytelling Centre vind je een pagina met meer informatie over NederlandVertelt en het insturen van je plan: wat vragen we, wat bieden we en wat willen we bereiken.

We kijken uit naar jullie ideeën!

De projectgroep Nederland Vertelt:

Arjen Barel (Storytelling Centre Amsterdam)
Lenneke Beunk (Storytelling Centre Amsterdam)
Esther Kornalijnslijper (Stichting Vertellen)
Janneke Tanja (Stichting Verhalenfontein)
Nancy Wiltink (Tuin aan Zee)
Melanie Plag (Babboes)
Gottfrid van Eck (Stadsavonturen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten