donderdag 13 augustus 2015

De duivel in de hemel

Soms vind je de de verhalen gewoon op straat. Of op de camping, als het vakantie is. Tijdens mijn vakantie heb ik de duivel gezien. Echt waar. Hij stond bij ons op de camping, vlak achter onze tent.Hemel op aarde
We kampeerden een week in Zuid-Limburg op camping 't Hemelke in Hulsberg. Een grote camping en drukker dan waarvoor we gewoonlijk kiezen. Maar het was vlak bij oma, die we ook nog wilden bezoeken, en er was een zwembad en een crossbaan. De kinderen hebben we dankzij die voorzieningen nauwelijks bij de tent gezien - lekker rustig - waardoor de camping zijn naam toch eer aandeed.

Bijzondere gast mast
Vlakbij ons veldje stond een wel heel bijzondere gast. Toen we ons plekje uitkozen hadden we de torenhoge mast met schotelantennes natuurlijk al gezien (aan het laantje met de naam 'hemelweg'). Maar ineens viel me de naam op, die midden op de onderste schotel prijkte: SatAn. Serieus? Satan op de hemelweg? Ik weet niet of dat komt doordat ik verteller ben, maar ik vond dat ongelooflijk grappig.

Modern jasje
Al mijmerend dacht ik aan al die oude volksverhalen, waarin de duivel vermomd als een keurige man probeert mensen te verleiden met geld of gokspel. Dit was satan in een modern jasje: niet een nette heer, maar een antenne die ons voorziet van televisie of van internet op de telefoon: de verleidingen van nu.

Duivels succes
Heer Lucifer verrichtte zijn werk met succes op onze hemelse camping. Het viel zelfs mijn jongste zoon op, tijdens een avondwandeling naar het toiletgebouw: "Zag je dat mama? De mensen bij die tent zaten allemaal naar hun telefoon te staren."Geen opmerkingen:

Een reactie posten