maandag 1 oktober 2012

Ooievaars in actie

De herfst is begonnen, kinderboekenweek barst overmorgen los en aan het eind van de week is het dierendag: een mooi moment om een ingedommeld project wakker te schudden. Nu! Aktie! Alleen deze week, nou vooruit, volgende week ook nog: de digitale versie van prentenboek 'Ooievaar in de kou' voor de helft van de prijs! De lessuggesties krijg je er gratis bij.

Het verhaal
'Ooievaar in de kou' is een prentenboekje over ooievaars dat ik vorig jaar heb geschreven samen met mijn oud-collega en peuter-/kleuterleidster Sevim Erdinç.
Mevrouw Langpoot heeft het verschrikkelijk koud. Meneer Langpoot probeert haar te helpen, maar tevergeefs. Er zit maar één ding op: ze moeten op reis. Naar een ver en warm land, net als ieder jaar.
In het verhaal maken peuters en kleuters kennis met de jaarlijkse vogeltrek. 
De taal is met opzet eenvoudig gehouden, zodat het boek ook geschikt is voor anderstalige kinderen. De kleurige afbeeldingen van Betül Akzambaklar maken het extra aantrekkelijk.  Het boek is prima te gebruiken bij de thema's Herfst, Dieren of Reizen.

Lessuggesties
Bij 'Ooievaar in de kou' schreven we een reeks lessuggesties, die je kunt vinden op de website van Babboes.  De lessen zijn geschikt voor groep 1 en 2 van de basisschool. Lessen en bijbehorende werkbladen kun je gratis downloaden.

Nu halve prijs
Tot het eind van de kinderboekenweek is de digitale versie (PDF) van het prentenboek te koop voor de halve prijs: €1,49. Vanaf 15 oktober zal de prijs omhooggaan naar €2,99. Bestellen kan via het contactformulier. Ik stuur je dan (per mail) een factuur met betalingsgegevens. Als het bedrag binnen is, stuur ik de PDF per e-mail naar je op.
Bestel nu: dan kun je het boek op dierendag (4 oktober) misschien al gebruiken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten