woensdag 12 september 2012

Over Vroeger

Wat hebben de Kei van Amersfoort, een 17e eeuwse 'snelweg' en een doolhof met elkaar te maken? Geen idee? Het zijn allemaal elementen die terugkomen in een verhaal van Babboes, dat zondag 16 september is te zien en horen in Museum Flehite.

Kinderworkshop

Vanaf september organiseert Museum Flehite in Amersfoort elke maand een historische kinderworkshop, die bestaat uit een verhaal en een knutselactiviteit. Het eerste verhaal, dat aanstaande zondag te horen is,  sluit aan bij het Jaar van de Buitenplaats en de tentoonstelling Eemlandse Buitenplaatsen die tot november te zien is in Flehite.

Historisch verhaal

Speciaal voor deze workshopserie heb ik een verhaal bedacht dat aantrekkelijk is voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar en dat toch echt gebeurd had kunnen zijn:

Utrecht, september 1665. Pieter mag met zijn oom Everard Meyster mee naar diens buitenhuis in Amersfoort. Onder de altijd-groene bomen van landgoed Nimmerdor betrapt hij Johan, een arme jongen uit de stad Amersfoort. Johan heeft geld nodig en heeft zijn zinnen gezet op een schat die volgens geruchten op het landgoed verstopt is. De jongens sluiten vriendschap en gaan op zoek...

Knutselactiviteit

Na  de vertelling is er een workshop onder leiding van kunstenares Anna Skubisz. De kinderen gaan aan de slag om een collage van hun eigen landhuis te maken. Aan het eind van de middag worden ouders uitgenodigd om het resultaat te komen bekijken.

Informatie en reserveren

De historische workshop kost €7,50 inclusief limonade en knutselmateriaal. Op de site van Museum Flehite vind je aanvullende informatie, onder andere over de workshops in de komende maanden. Reserveren wordt aanbevolen!

Huis Nimmerdor, 1731

Geen opmerkingen:

Een reactie posten