dinsdag 26 juni 2012

Nieuw! Storytrail Amersfoort

Een storytrail is een stadswandeling met een verhaal: een verteller/acteur neemt je mee in de historische binnenstad en laat je een moment uit de geschiedenis herbeleven. Komend weekend vindt de première voor Amersfoort plaats.

Geschiedenis beleven
De Storytrail is geen gewone toeristische wandelroute door de binnenstad, maar een theaterwandeling. Niet de "grote geschiedenis" van de stad staat centraal, maar een kleiner, persoonlijk verhaal, in de context van bekende historische gebeurtenissen en plekken. Het publiek wordt door de verteller bij het verhaal betrokken, waardoor de voorstelling de vorm krijgt van een avontuur. Al wandelend in het decor van het eeuwenoude centrum, ontdek je de helden, schurken en heiligen van de stad in je gezelschap.

Historische steden
Storytrail stadswandelingen worden georganiseerd door Stadsavonturen. Stadsavonturen is al sinds 1998 actief als producent van theaterproducties op basis van het culturele erfgoed van Utrecht. Inmiddels heeft Stadsavonturen met haar Storytrails het werkgebied uitgebreid naar andere historische steden in Nederland. Behalve in Utrecht zijn er storytrails in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Gouda, Rotterdam, Den Bosch, Schoonhoven, Delfshaven, Breda en Zutphen. En vanaf deze week is er dus ook een wandeling in Amersfoort.

Compleet arrangement
Stadsavonturen werkt samen met de plaatselijke horeca bij de organisatie van haar Storytrails. De deelnemers verzamelen in een cafeetje, waar de verhalenverteller hen oppikt. Bij de prijs van de Storytrail is altijd een consumptie inbegrepen. Indien gewenst, kun je ook kiezen voor een uitgebreider arrangement met een high tea, lunch of diner. Er is zelfs een Storytrail-cadeaubon, waarmee je iemand een wandeling cadeau kunt doen.

Voor jong en oud
De Storytrails zijn ideaal voor een teamuitje of familiedag. Je kunt de wandelingen het hele jaar door als groep boeken. Daarnaast zijn er data vastgelegd voor een "open inschrijving", waarvoor je individueel kunt boeken.
Volgens de site van Storytrails zijn de wandelingen geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, met de opmerking dat het wel de nodige concentratie van een kind vereist om anderhalf uur betrokken te blijven bij een verhaal. Ik denk daarom zelf dat vanaf 10 jaar realistischer is.

Nu ook in Amersfoort
Aanstaande zondag 1 juli beleeft Amersfoort zijn eerste Storytrail. "Lokale verhalen van ongunst, angst, hoop en liefde vertellen over het centrum van Nederland waar alles al eerder gebeurde," aldus de website.  Dit is een wandeling met open inschrijving, van 13.30 tot 15.30 uur, kosten €17,50 per persoon, inclusief welkomstdrankje.
Toegegeven, dat is niet goedkoop, maar van een eerdere wandeling in Gouda weet ik dat het absoluut de moeite waard is. Ik zal er aanstaande zondag in ieder geval bij zijn, want ik ben erg nieuwsgierig naar het verhaal. Kom je ook?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten