woensdag 18 januari 2012

Voorlezen en zo...

Nationale Voorleesdagen gestart
Premier Rutte, prinses Laurentien, minister van Bijsterveldt en talloze andere bekende Nederlanders hebben woensdag de Nationale Voorleesdagen 2012 al voorlezend geopend.
Zelf heb ik deze eerste dag niet aangegrepen om voor te lezen, maar om te vertellen. Ik heb de kleutergroepen van de school van mijn kinderen blij gemaakt met een gratis voorstelling over het prentenboek "Mama Kwijt" en had daarmee zelf gelijk een mooie try-out, voordat we hem volgende week "officieel" gaan spelen (zie hier voor meer info).

Voorleestips
Maar het is niet iedere dag feest. Voor de dagen dat er geen BNers of verhalenvertellers paraat staan, vind je op de site van de Nationale Voorleesdagen een pagina met tips voor het voorlezen aan jonge kinderen. (Of je kunt je - als je die tips allemaal al kunt dromen - opgeven voor de wedstrijd voor de beste voorlezer.)
Ter gelegenheid van de Voorleesdagen verscheen op Leesplein bovendien een artikel over Elly van der Linden. Zij is dé expert op het gebied van lezen met jonge kinderen (vanaf baby's!) en heeft de afgelopen jaren aan verschillende landelijke leesbevorderingsprogramma's meegewerkt. In het artikel kun je onder andere lezen over haar verfrissende kijk op interactief voorlezen.

Meer lezen over lezen
Wanneer je meer wilt weten over voorlezen en leesbevordering in het algemeen, kun je een abonnement nemen op de nieuwsbrief van Leesplein. Deze verschijnt maandelijks en houdt je op de hoogte over alles wat er op Leesplein te vinden is: schrijversportretten, keuzelijsten, (voor)leestips, nieuwsberichten, theaterproducties, films, luisterboeken, leesbevorderende acties, en nog veel meer.
Want (voor)lezen blijft ook na de Nationale Voorleesdagen belangrijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten