vrijdag 13 januari 2012

Uitnodiging: voorstelling "Mama Kwijt"

Mama Kwijt!
Na weken van voorbereiden en repeteren is het over twee weken eindelijk zover en speel ik samen met harpiste Judith Jamin van de Harpschuur de voorstelling "Mama Kwijt":
Zondag 29 januari 2012
Oude Viltfabriek, Arnhemseweg 47, Amersfoort
Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur, duur ongeveer een half uur.
"Mama Kwijt" is een voorstelling voor peuters en kleuters, met een combinatie van muziek en vertellen. We werden uitgenodigd door Dorothée Postel van kinderboekenwinkel Speelboek om deze voorstelling te maken ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen.

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen vinden ieder jaar plaats in de laatste twee weken van januari. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om het voorlezen aan jonge kinderen te promoten: op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, op basisscholen en bibliotheken. Veel instellingen organiseren een voorleesontbijt en nodigen bekende Nederlanders uit om te komen voorlezen.
De Nationale Voorleesdagen zijn een soort zusje van de alom bekende Kinderboekenweek, die altijd in oktober plaatsvindt. De Voorleesdagen richtten zich in tegenstelling tot de Kinderboekenweek specifiek op het jonge kind - van baby tot kleuter - en op het voorlezen van prentenboeken.

Prentenboek van het jaar
Tijdens de Voorleesdagen staat de Prentenboeken TopTien van dat jaar centraal. Ieder jaar kiest een jury van jeugdbibliothecarissen tien recente prentenboeken uit die bijzonder de moeite waard zijn om voor te lezen. De nummer 1 van die lijst wordt meestal nog eens extra in het zonnetje gezet als "Prentenboek van het Jaar".
Het Prentenboek van het Jaar 2012 is "Mama Kwijt" van Chris Haughton. Een sfeervol prentenboek over een kleine uil die met hulp van andere dieren op zoek gaat naar zijn moeder. Het is een eenvoudig verhaal met krachtige prenten in warme kleuren.

De voorstelling
De voorstelling die ik samen met Judith heb gemaakt, wordt georganiseerd door Toeters en Bellen kinderconcerten. Toeters en Bellen organiseert een paar keer per jaar een (klassiek) concert voor jonge kinderen in Amersfoort. "Mama Kwijt" is daarom niet 'slechts" een vertelling met muzikale begeleiding, maar woorden en muziek zijn gelijkwaardig. De tekst van het boek is vrij summier, maar met de prachtige klanken van haar harp tovert Judith de dieren uit het boek tevoorschijn en zullen de kinderen vast en zeker een half uur lang geboeid luisteren. En het blijft niet alleen bij luisteren...

Kom je ook? Reserveer!
Nieuwsgierig geworden? Reserveer dan nu je kaartjes met een mailtje naar infokinderconcert@gmail.com. Wees er op tijd bij want ik begreep dat de helft van de kaarten al verkocht is en vol is vol!

UPDATE: omdat het zo hard ging met de reserveringen, hebben we een derde voorstelling ingelast om 14.00 uur!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten