zondag 4 december 2011

Kom je ook gluren?Aanstaande zondag, 11 december, vindt in Amersfoort voor de vierde keer het huiskamerfestival "Gluren bij de buren" plaats. Verspreid door de stad stellen meer dan 90 bewoners hun huiskamer beschikbaar voor een optreden van stadsgenoten. Het aanbod is zeer divers, blijkt al na een korte blik op het programma: Nederlandse luisterliedjes, poppentheater, klezmermuziek, buikdansshows, een tragikomedie, barricade liederen, improvisatie theater, Russische zang en dans, en nog veel meer.

Een verhalenverteller mag natuurlijk niet ontbreken! Babboes zal optreden in een woonkamer in Vathorst met sprookjes van Grimm. Afhankelijk van de leeftijd van het publiek kan dit variëren van een interactieve vertelling van de Kikkerkoning tot het huiveringwekkende De jongen die erop uittrok om te leren griezelen.
Kom je ook? Dan telt je bezoek ook nog eens mee voor het project "1000 paar oren voor Grimm", een initiatief van een groep Nederlandse vertellers in het kader van 200 jaar Grimm. Van tevoren of na afloop kun je ook elders in de buurt terecht voor vermaak: op loopafstand zijn verder nog 4 muzikale optredens, dus je kunt de hele middag genieten.

Lokatie: Huizenkade 2, Amersfoort Vathorst (vlakbij rotonde 7)
Speeltijden: 14.30, 15.30 en 16.45 uur, duur maximaal 30 minuten
Toegang (voor alle adressen): gratis, maar een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld.

NB: de parkeerruimte in de buurt van de Huizenkade is beperkt, dus het is raadzaam om met fiets of OV te komen (het is ca. 10 minuten lopen vanaf station Amersfoort Vathorst).


Goldmarie aus dem Märchen "Frau Holle" Illustration von Hermann Vogel (1854-1921)
via Wikimedia Commons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten