woensdag 14 december 2011

Duizend-en-één of toch niet?

Anderhalve maand geleden noemde ik in een artikel over de sprookjes van Grimm al 1000 paar oren: een initiatief van een groep Nederlandse vertellers om een selectie van vier Grimmsprookjes ten gehore te brengen aan 1000 mensen, en wel vóór 1 januari 2012, wanneer het Grimm-jubileumjaar begint.

Afgelopen weekend stond de teller inmiddels op 933 (dacht ik) en ging ik drie keer een sprookje vertellen tijdens Gluren bij de Buren: het kon nog spannend worden of ik misschien de 1000e luisteraar in mijn publiek zou hebben!
De opkomst was geweldig. Drie keer een flinke groep van zowel volwassenen als kinderen. Bij de eerste vertelling waren er 27 (totaal op 960), bij de tweede vertelling 20 (totaal 980, spannend!!!) en hoera bij de laatste keer 21: een totaal van 1001 oren! Dat getal is toch te mooi om waar te zijn.

En dat was het. Na afloop besefte ik dat ik de tweede vertelling niet mee had mogen tellen, want de Kikkerkoning behoorde niet tot de vier verhalen uit onze selectie. Balen. Totdat ik deze week een mailtje kreeg met het bericht dat de stand voor het weekend 951 was en niet 921. We waren er dus toch (ruimschoots) overheen, met een totaal van 1011. Niet zo'n mooi getal, maar wel gelukt.
Bedankt voor alle toehoorders en ook bedankt collega-vertellers in deze leuke uitdaging: Giny Drent, Dirk van der Pijl, Rudolf Roos, Raymond den Boestert, Barbara de Vries, Karin Wijnands, Paul Groos en Madeleine de Boer.
En tot het eind van het jaar blijven we gewoon nog even doortellen!

UPDATE: tot aan de laatste dagen van 2011 zijn vertellers doorgegaan met deze uitdaging en de teller eindigde bij het begin van 2012 precies op 1200 oren (met bijdragen van bovenstaande vertellers en ook nog van Reinou Vogel en Brenda Alink). Wat een mooi aantal!

1 opmerking: