vrijdag 25 november 2011

Mariaverschijning in Hengelo

In een gewone woonwijk* in Hengelo ligt een grasveld. Vroeger stond er een hek omheen met een bordje: "Verboden vuil te storten". Op een dag veranderde dat en stond er ineens een Mariabeeld. Daarna gebeurde er van alles...

Aanstaande zondag, 27 november, zal de Maria van de Kasbah (dat klinkt haast als een bedevaartsoord!) het middelpunt zijn van een lichtfeest, ter gelegenheid van de eerste advent. Er zullen honderden kaarsen branden, er zal hemelse muziek klinken en - daarom schrijf ik er natuurlijk over op dit blog - er zullen Mariaverhalen verteld worden door twee topvertellers: WimWolbrink en Janna van den Berg.
Een volledige beschrijving van het programma en een flyer om te downloaden vind je op de website van de Karavaan der Vertellers.

Het lijkt me een indrukwekkende en sprookjesachtige gebeurtenis. Helaas is Hengelo niet om de hoek voor mij, maar als je dichterbij woont raad ik je aan om te gaan kijken en luisteren. De Karavaan der Vertellers heeft al meer onvergetelijke evenementen op zijn naam staan, en deze keer wordt vast niet anders.

* De wijk is ook weer niet zo héél gewoon: de Kasbah is een project waarmee architect Piet Blom in de jaren '70 een eind probeerde te maken aan fantasielose rijtjeshuizen en bewoners meer invloed wilde geven op hun woonomgeving.


The statue of Our Lady of Walsingham, the Slipper Chapel, Walsingham, Norfolk, England. (Bron: Wikimedia Commons)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten