zaterdag 12 november 2011

Hij komt, hij komt!

Sinds een paar dagen is de Sinterklaasgekte hier in huis weer losgebarsten. De televisie gaat steevast om 17.40 aan voor het Sinterklaasjournaal en de Sinterklaasboekjes zijn weer uit de kast tevoorschijn getoverd. Terwijl ik zit te bloggen bekijken mijn kinderen de laatste minuten van de intocht van Sinterklaas op TV. Ik vind dit zelf trouwens een stuk leuker dan de "echte" intocht in de stad: geen drukte, geen kou en ieder jaar weer een topverhaal. En "real life" Pieten en Sinterklazen krijgen mijn kinderen vast nog genoeg te zien de komende weken.

Enfin, het is weer Sinterklaastijd en ook de digitale media doen mee.
Sinds een paar jaar heeft het al genoemde Sinterklaasjournaal een leuke website, met spelletjes, radiostation (Sinterklaasliedjes) en een heuse (digitale) krant waarop je je kunt abonneren. Mijn ervaring in de afgelopen jaren is dat peuters en kleuters wel nog aardig wat hulp van een volwassene nodig hebben op de site.

Als je dan toch samen met je kleintje achter de computer zit, kijk dan ook eens op www.leesmevoor.nl: op deze site staat een groeiend aantal digitale prentenboeken over uiteenlopende onderwerpen. Uit de beschrijving van de site begrijp ik dat de boeken speciaal voor leesmevoor.nl zijn gemaakt. Ze worden prettig voorgelezen en de plaatjes zijn subtiel geanimeerd. Je kunt de verhaaltjes ook fullscreen bekijken.
Een boek over Sinterklaas ontbreekt natuurlijk niet. Ik zie hem al staan heeft kleurige prenten met grappige details. Het verhaaltje is simpel en beschrijft vooral de gebruikelijke Sinterklaas rituelen - van intocht tot pakjesavond - en nodigt uit om met je peuter of kleuter verder te praten over de komende gebeurtenissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten