vrijdag 14 oktober 2011

Tip: held voor ná de kinderboekenweek

Nog een dag en dan zit de kinderboekenweek er op. In de afgelopen week heb ik heel wat helden voorbij zien komen in de krant, op tv, op twitter en op de school van mijn kinderen. Eén held die ik zelf niet heb gezien, maar die vast wel ergens is opgedoken is Stach, uit de klassieker Koning van Katoren van Jan Terlouw.

Wist je dat er ook een prachtige vertelvoorstelling bestaat van dit verhaal? Topverteller Eric Borrias heeft het boek bewerkt tot een voorstelling van een uur, voor kinderen vanaf 7 jaar. In juni heb ik zelf een try-out voor deze voorstelling bijgewoond en was onder de indruk.
Eric Borrias is een bruisende verteller, die je in een overweldigend tempo het verhaal intrekt. Dit doet hij met zichtbaar plezier en met humor en - zoals naar mijn mening een goed verteller betaamd - met verrassend weinig hulpmiddelen.
Het verhaal van Koning van Katoren behoeft bijna geen toelichting. Het is nog steeds actueel: problemen als geluidsoverlast en luchtverontreiniging zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag.

Meer informatie over voorstelling en boeking kun je vinden op de website van Eric Borrias.
Eric geeft echter ook regelmatig voorstellingen die publiek toegankelijk zijn.

De eerstvolgende mogelijkheid om hem te zien is op 19 oktober in Theater Camuz in Leidschendam. De voorstelling om 14.30 is uitverkocht, maar er is een extra voorstelling om 12.30 uur ingelast.
Daarnaast organiseert Eric zelf een voorstelling op 19 november in het Lingehuistheater in Geldermalsen. Aanvang 19.30 uur. Kaarten €7.= Reserveren via info@verhalenverteller.nl

Ga kijken! Dit is echt een verteller van wereldklasse met een prachtverhaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten