zondag 18 september 2011

Een gewaarschuwd mens...

Je kent ze wel, die e-mailberichten waarin je wordt gewaarschuwd voor het een of ander en waarin je verzocht wordt het bericht door te sturen naar je hele adressenbestand. Bij mij gaan ze in negen van de tien gevallen rechtstreeks naar de digitale prullenmand.
Vandaag ontving ik echter onderstaand bericht. Niet serieus genoeg om de (waarschijnlijk overvolle) mailbox van mijn contacten mee te vervuilen. Maar te leuk om zomaar voorbij te laten gaan.
Hoort en vertelt voort!
Hier volgt een ernstige waarschuwing:

Na eerdere ´grimmige´ berichten over wolven in Duitsland, blijkt er nu ook in Nederland een wolf gesignaleerd te zijn!

Boswachter Harald van den Akker van Natuurmonumenten heeft de afgelopen week diverse meldingen van wandelaars gehad, dat zij een wolf hebben gezien op de Ramenberg op de Veluwe. De boswachter houdt er rekening mee dat die meldingen kloppen, aldus de organisatie zaterdag.

I.v.m. met de aanwezigheid van de wolf, is voor heel Gelderland en de aangrenzende provincies Brabant en Overijssel de code ´rood´ uitgeroepen.

De politie waarschuwt ouders, om hun kinderen niet alleen het bos in te laten gaan. Een ieder wordt afgeraden om van de gebaande paden af te dwalen. Er wordt momenteel crisisberaad gevoerd over de te nemen maatregelen ter bescherming van alleenstaande grootouders. Tot nader bericht zijn alle verloven van jagers ingetrokken.

Een ieder die een wolf meent te zien, wordt nadrukkelijk verzocht om dit zo spoedig mogelijk te melden bij de plaatselijke sprookjesverteller.

Specialisten vrezen, dat het probleem van binnendringende sprookjesfiguren in de aanloop naar 2012 sterk zal toenemen. Volgend jaar is nl. het 200-jarig jubileum van het sprookjesboek van de gebroeders Grimm. Er gaan geruchten rond over een geheim genootschap van sprookjeswezens, die in 2012 de macht over de moderne maatschappij willen overnemen. Wordt dit het einde van onze beschaving?

Kortom: weeswaakzaam, en stuur deze waarschuwing door aan al je contacten!Bron afbeelding: Wikimedia Commons

(Met dank aan collega-verteller Harro Teeuw)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten