woensdag 22 juni 2011

25 juni: Romantiek in de kerk

Aanstaande zaterdag 25 juni is de landelijke kerkennacht en ook in Amersfoort zetten kerken in de hele stad - dat zijn er nogal wat, meer dan 45! - hun deuren open voor een breed publiek met een heel gevarieerd programma.
Dat "nacht" moet je trouwens niet al te letterlijk nemen: de meeste activiteiten beginnen al vroeg op de avond en 's middags is er een voorprogramma in de binnenstad met onder andere flashmob, graffiti-kunstenaars en stadswandelingen.

In de Bergkerk zal het programma helemaal in teken staan van de romantiek, met een centrale rol voor het hooglied. Tijdens deze avond zal verteller Christina Millet twee keer een verhaal ten gehore brengen, geïnspireerd op het thema van de avond. Of zoals ze zelf aankondigt:
Ik heb daarvoor een verhaal samengesteld. Het gaat uit van een mini verhaaltje van Idries Shah, maar het heeft ook een gedicht van Rumi, stukjes van en referenties aan het Hooglied en ook veel van mijn eigen fantasie. Het is mystiek, poëtisch en grappig tegelijk.
Ik heb al een paar keer een optreden van Christina meegemaakt en het was altijd bijzonder de moeite waard. Ze heeft een eigenzinnige, puntige manier van vertellen, met altijd een flinke dosis humor. Ik ben zelf heel benieuwd naar deze voorstelling!

Christina zal optreden om 19.30 en 21.00 uur.
Het volledige programma voor de avond in de Bergkerk vind je hier en voor de andere kerken in Amersfoort onder de link aan het begin van dit artikel.


Houtsnede van het Hooglied uit Schnorr von Carolsfeld "Die Bibel in Bildern", 1860

Geen opmerkingen:

Een reactie posten