dinsdag 19 oktober 2010

Beestachtige boekjes

Je hebt ze misschien zelf vroeger gelezen: de Gouden Boekjes. De bekende boekjes met een gouden rug, een kartonnen kaft en dun papier zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. In 1953 verscheen het eerste Gouden Boekje in Nederland, over Pietepaf het circushondje. De serie boekjes is vertaald door gerenomeerde Nederlandse kinderboekenschrijvers, zoals Annie M.G. Schmidt en Han G. Hoekstra en is nog steeds verkrijgbaar in de boekhandel.

Kasteel Groeneveld in Baarn heeft in samenwerking met Uitgeverij Rubenstein een selectie gemaakt van Gouden Boekjes waarin dieren een hoofdrol spelen en heeft daarvan een tentoonstelling samengesteld onder de titel "Gouden Boekjes Beestenboel". De tentoonstelling is afgelopen weekend geopend en te bezoeken tot eind februari 2011.

De tentoonstelling is bedoeld voor het hele gezin. Kinderen kunnen rondspeuren met behulp van de krant van Krantenpoes en op bezoek gaan bij dieren uit de boekjes.

De entree is slechts 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen en met een museumjaarkaart gratis. Meer informatie over openingstijden en bereikbaarheid vind je op de website van Kasteel Groeneveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten