maandag 1 maart 2010

Babboes steunt Jantje Beton!

Buiten spelen
Buiten spelen is gezond, het stimuleert niet alleen de motorische ontwikkeling van kinderen, maar ook de sociale ontwikkeling en de fantasie. Dus het is mooi meegenomen dat heel veel kinderen buitenspelen als één van hun favoriete bezigheden noemen, aldus een onderzoek dat Qrius in opdracht van Jantje Beton uitvoerde:
 • Kinderen spelen het liefst buiten, omdat ze dan samen zijn met vriendjes en vriendinnetjes (70%) en omdat ze dan lekker kunnen ‘rennen en doen’ (62%).
 • Voor kinderen is buitenspelen zo leuk omdat ze dan zelf kunnen bepalen wat ze doen (94%)
 • En omdat ze zich dan vrij voelen (92%)
 • Buitenspelen wordt voor de kinderen leuker als:
  • Er meer speeltuintjes of klimrekken komen
  • Er meer kinderen zijn om mee te spelen
  • Er meer dingen zijn voor hun eigen leeftijdsgroep
 • Een kleine minderheid van de kinderen zegt dat hun buitenspeelgedrag negatief beïnvloed wordt door buren (10%) andere kinderen (10%), of druk verkeer (10%).
Jantje Beton
Het Nationaal Jeugd Fonds - nu bekend als Jantje Beton - werd op 2 april 1968 opgericht en heeft in de afgelopen decennia al heel veel kinderen aan een goede speelplek geholpen. Ik kan me Jantje Beton uit mijn eigen jeugd herinneren en de speeltuin waar mijn kinderen nu spelen is onlangs met geld van onder andere Jantje Beton omgetoverd in een natuurspeelplaats. Of zoals Jantje Beton het zelf zegt op zijn website:
Jantje Beton streeft ernaar dat kinderen weer veilig en vrij kunnen buitenspelen in een avontuurlijke speelomgeving en neemt de wens van kinderen om gehoord te worden serieus. Door alle buurtbewoners – en dus ook de kinderen – te betrekken bij het vormgeven van hun speelomgeving, sluit deze uiteindelijk beter aan bij de wensen van de hele buurt.
Campagne en collecte
Op 27 februari is de nieuwe campagne van Jantje gelanceerd - "Ik wil buiten spelen" - met posters, radiospotjes en advertenties in dag- en weekbladen. Tegelijkertijd vindt weer de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton plaats. Wist u dat de helft van de opbrengst van deze collecte rechtstreeks naar de (jeugd)vereniging of organisatie gaat die collecteert en zo al goed besteed wordt? De andere helft van de opbrengst gaat naar Jantje Beton zelf en komt op die manier ten goede van spelende kinderen.

Babboes-actie
Toen ik in januari benaderd werd om tijdens de nieuwe campagne Jantje Beton te sponsoren heb ik niet lang getwijfeld. Het welzijn van spelende kinderen ligt mij na aan het hart, als moeder uiteraard, maar ook als ondernemer: het is immers ook mijn werk om kinderen een plezierige tijd te leveren, met ruimte voor spel en fantasie.
Daarom levert Babboes met plezier een financiële bijdrage aan Jantje Beton. Toegegeven: daar staat wel een mooie advertentie voor Babboes in de regionale actiekrant tegenover - da's ook niet mis - maar daar blijft het wat mij betreft niet bij!
Klanten die tijdens de Jantje Beton actieperiode (1 t/m 6 maart 2010) of in de rest van de maand maart een voorstelling en/of koffer boeken bij Babboes kunnen nog een extra steentje bijdragen: naar keuze betalen ze òf zelf 10% minder, òf de volle prijs, maar in het laatste geval gaat 10% naar Jantje Beton. Want kinderen willen buiten spelen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten